Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το 2ήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου η εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων στον φερώνυμο ιερό ναό των Ταξιαρχών στην Κύμη όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο χοροστάτησε ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπλίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συγχοροστατούντα τον 

Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο όποιος άγει τα σεπτά ονομαστήρια του εν όψει της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπι Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο χορεία ιερέων και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος οποίος ανάφερθηκε στην εορτή  των  νοερών αρχαγγέλων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Την επομένη ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα ιερό ναό τελέσθηκε η Αρχιερατική Χοροστασία χοροστατούντος του εκ Χαλκίδος  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και εν συνεχεία ακολούθησε το  Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του άγοντος των ονομαστηρίων του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετά των Σεβασμιωτάτατων Μητροπολιτών Ειρηνουπόλεως κ. Νικανδρου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο χορεία ιερέων απο την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και την  Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος  και τους Διακόνους Σταύρο Καλαφάτη Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ο οποίος μέσα απο  τον θεόπνευστο λόγο του αναφέρθηκε στα λειτουργικά πνεύματα και την ενότητα  των φωτοειδών αρχαγγέλων αναλύοντας στην συνέχεια  το λειτουργικό αίτημα της αγίας αναφοράς   μέσα απο την  Θεία Λειτουργία   «Άγγελον ειρήνης πιστόν οδηγό φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών…» .

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Χαλκίδος κ. Χρυσοατομος ευχήθηκε με  λόγους  εόρτιους στον εορτάζοντα  σεβάσμιο  ακούραστο και αεικίνητο  Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου  Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ 

Την εορτή τίμησαν σύσωμος κλήρος οι τοπικές αρχές της Κύμης  και πλήθος πιστών του  χριστεπώνυμου πληρώματος  της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου ώστε να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους  για τα ονομαστήρια του.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτπρεσβύτερο Σωτήριο Τσούγκα εφημέριο Αετού με τα μέλη τγς χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας  με έδρα την Κάρυστο.

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη, Ευάγγελος Στάμου, Λεωνίδας Ρούσσος.

Διαβάστε ακόμα