Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Εικόνας στους Αγίους Ακινδύνους

Άγιοι Ανάργυροι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Ακινδύνων ολοκληρώθηκαν απόψε, οι εορτασμοί του φερώνυμου Ιερού Ναού στους Αγίους Αναργύρους.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιο Μαλούφ και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην λιτανεία παιάνισαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ενώ πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Αθήνας προσήλθαν ώστε να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Ακινδύνων.

Μετά την λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ επαίνεσε την ευλάβεια των συμμετεχόντων λέγοντας ότι ” Λιτανευσαμε την εικόνα εν σιωπή και εν προσευχή. Γιατί Εκκλησία σημαίνει σώμα προσευχομενων εν σιωπή. Αυτό υποδηλώνει την πίστη μας”.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Αντώνιος Μαλούφ ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της πανηγύρεως, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον καινούργιο ναο.

Επίσης ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του και την συμβολή του στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

Διαβάστε ακόμα