Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου στο Νέο Ηράκλειο

Πράσινος Λόφος Νέου Ηρακλείου Αττικής| Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση της Eικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου «ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ», τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, στον Ι. Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Λιτανευτικής πομπής, προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Προ της απολύσεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Α’ Αρχ. Περιφέρειας Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Ηλίας Καρατζάς, απευθυνόμενος σε όλους τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. «Η Παναγία μας οδεύει εις τα Άγια των Αγίων, εισέρχεται στην ιστορία της ανθρωπότητας για να δώσει τη χάρη της, να γίνει εργαλείο στον σύνδεσμο του Θεού με τον άνθρωπο. Όλη αυτή η πνευματική παρακαταθήκη ακουμπάει πάνω στους ώμους μας σήμερα, όχι για να μας βαρύνει αλλά για να μας ξεκουράσει• να μας απαλύνει σκέψεις, να μας θεραπεύσει ελλείψεις, προσκόμματα και εμπόδια της ζωής μας γιατί η δική Της παρουσία μέσα στον δικό μας κόσμο είναι ο τρόπος και το ήθος για να πετύχουμε τη σωτηρία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με το πέρας της Λιτανευτικής πομπής, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ζήσης, Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλείου Αττικής, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Βορείου Ουγκάντας που παρευρέθηκε στην Ιερά Πανήγυρη και του έδωσε τις ευχές του για τη συνέχιση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί στην Αφρική. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους μαθητές που συμμετείχαν στη λιτανευτική πομπή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ», τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση, τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων της περιοχής που συμμετείχαν, τη Φιλαρμονική μπάντα της Πυροσβεστικής, τον σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου Αττικής που συνόδευαν την Ιερά Εικόνα στη λιτανευτική πομπή, τον Δήμαρχο Νέου Ηρακλείου κ. Νικόλαο Μπάμπαλο, τους λοιπούς τοπικούς άρχοντες, τα μέλη του Δήμου και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Ακολούθως, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βορείου Ουγκάντας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την αγάπη που του έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια και τον προϊστάμενο του Ι. Ναού για τη φιλοξενία που του προσέφερε στην ενορία του. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους, η Υπεραγία Θεοτόκος να τους προστατεύει και να προσφέρει ευημερία στη ζωή τους.

Πλήθος πιστών παρέστη προκειμένου να συμμετέχει στον Εσπερινό και τη Λιτανευτική πομπή, καθώς και να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία Της.

Διαβάστε ακόμα