Ο Ζακύνθου Διονύσιος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Μαρούσι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και Ζακυνθινούς κληρικούς.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου, απευθυνόμενος στον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς που παρέστησαν, αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη προκειμένου να αναδείξει την πραγματική, Χριστιανική αγάπη. «Όπως μας δείχνει το σημερινό Ευαγγέλιο, η Χριστιανική αγάπη είναι η σκληρότερη απαίτηση που τέθηκε ποτέ στον άνθρωπο. Ο Σαμαρείτης καλείται να διακινδυνεύσει τη ζωή του προκειμένου να σώσει τον τραυματία. Και ο Κύριός μας, εικόνα του οποίου είναι ο καλός Σαμαρείτης, φόρεσε το αγκάθινο στεφάνι, φορτώθηκε τον βαρύ Σταυρό, από άπειρη αγάπη για εμάς• για να εκπληρώσει το θέλημα του Ουράνιου Πατρός», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς στη Ζάκυνθο, έχουμε ολόκληρο το σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου, ο οποίος συγχώρεσε τον φονιά του αδερφού του», συνέχισε. «Στις μέρες μας, υπάρχουν Καλοί Σαμαρείτες, οι άνθρωποι της αγάπης και της αυτοθυσίας. Σ’ αυτούς πρέπει να ομοιάσουμε, να αναζητήσουμε τους πονεμένους, τους δυστυχείς, τους τραυματίες της ζωής και να θυσιάσουμε κάτι από τη ζωή μας• λίγο χρόνο, λίγα χρήματα, ό,τι ο Θεός μας έχει δώσει, να σταματάμε και να σκύβουμε στον πόνο, να σκουπίζουμε τα δάκρυα και να συντροφεύουμε στη λύπη», ανέφερε, καλώντας τους πιστούς να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα ώστε να βρίσκονται στον δρόμο του Θεού και να έχουν ευημερία στη ζωή τους. Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, του οποίου έλαβε την αδεία και ευλογία για να παραστεί στην Ιερά Ακολουθία, τον λοιπό Ιερό Κλήρο που τον πλαισίωσε και τον προϊστάμενο του Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου Πρωτοπρεσβ. Χρήστο Μαρούδα, ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους υγεία και ευημερία.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού  π. Χρήστος Μαρούδας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου που παρευρέθηκε στην τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον ενοριακό Ναό και τους Ιερείς που τον πλαισίωσαν, αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της ενορίας. Τέλος, απηύθυνε θερμές ευχές στον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου για τη συνέχιση του μεγάλου του έργου.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα