Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων Ακινδύνων

Άγιοι Ανάργυροι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ακινδύνου, Αφθονίου, Ανεμποδίστου, Ελπιδοφόρου και Πηγασίου στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τον μοναδικό Ναό στην Αττική.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Τον πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων με προεξάρχοντα τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μητροπόλεως Ύδρας, που σήμερα έχει τα ονομαστήρια του.

Το παρόν έδωσε και ο Διοικητής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Θεόδωρος Τσουρούλας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ακίνδυνος ο οποίος αναφέρθηκε στην στάση ομολογίας και το μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων μαρτύρων. «Οι Άγιοι Ακίνδυνοι έζησαν σε μια εποχή, που είχε κηρυχθεί πόλεμος εναντίον των Χριστιανών στην Περσία» λέγοντας ότι ο Χριστός μέσα από το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι “και έσεσθε μισούμενοι υπο πάντων δια το όνομα μου”, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει την στερεή πίστη των Αγίων και την δι’ αίματος ομολογία σε αυτό τον άνισο αγώνα με τον εκάστοτε τύραννο ή βασιλιά.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος επαίνεσε για άλλη μια φορά τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Μαλούφ για τον τεράστιο αγώνα που κάνει για να περατωθουν τα έργα στον καινούργιο ναό και ευχήθηκε σύντομα ο ναός να παραδοθεί σε πλήρη χρήση για τούς πιστούς.

Το απόγευμα στις 4:30 ο Μεθέορτος Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνας.

Διαβάστε ακόμα