Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Γλυφάδα

Γλυφάδα | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Τερψιθέας Γλυφάδας.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην σημειολογία της εορτής τονίζοντας, πως η Υπεραγία Θεοτόκος έφτασε με ζήλο και θέληση στο Ναό για να αφιερωθεί σε αυτόν. «Η Υπεραγία Θεοτόκος προσήλθε με βαθύτατο πόθο και αγάπη για να γίνει το κατοικιτήριο του Θεού, υποτάσσοντας το θέλημά της μπροστά στο θέλημα του Θεού», ανέφερε. «Όλοι εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να έρθουμε σε επίγνωση της πραγματικής αλήθειας και να εισερχόμαστε στο Ναό, για να πανηγυρίζουν οι Άγγελοι», σημείωσε. Καταλήγοντας, απευθυνόμενος στους πιστούς τους ανέφερε, πως πρέπει να γίνουμε το κατοικητήριο της Αγίας Τριάδας και να αισθανόμαστε, ότι ο Θεός κατοικεί μέσα μας, όπως ακριβώς αισθανόταν και η Παναγία μας.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης προέβη σε χειροθεσία Οικονόμου του π. Χαραλάμπους Κοκολάκη Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και Εφημερίου του Ιερού Ναού.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους αφανείς ήρωες που διακονούν τον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό και να λάβει την χάρη και ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα