Το Νέο Ηράκλειο υποδέχθηκε την Παναγία «ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ»

Πράσινος Λόφος Ηρακλείου Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, υποδέχθηκε απόψε, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πράσινο Λόφο Νέου Ηρακλείου Αττικής, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ», προερχόμενη από τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, καθώς χοροστάτησε και στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Ανέων απευθυνόμενος στον Ιερό Κλήρο και στους πιστούς, αναφέρθηκε στην Είσοδο της Παναγίας στον ναό των Ιεροσολύμων, η οποία εορτάζεται. «Η Παναγία, όλα τα χρόνια, ετοίμαζε τον εαυτό Της με προσοχή, ώσπου να έρθει ο Αρχάγγελος Γαβριήλ για να της φέρει το μήνυμα ότι σ’ Αυτήν θα κατοικήσει και στα σπλάχνα Της θα κατέβει ο λόγος του Θεού, για να λάβει τη δική μας ανθρώπινη σάρκα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «Ανα πάσα την Οικουμένη, το πρόσωπο της Παναγίας, είναι το πρόσωπο, το οποίο έρχεται να ενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό δια της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού, του Κυρίου ημών, Ιησού Χριστού». Στη συνέχεια, επισήμανε ότι όλοι ανεξαρτήτως θρησκείας, έχουν σεβασμό στο πρόσωπο της Παναγίας και κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται στο πρόσωπό Της για να έχουν ευημερία στη ζωή τους. «Ζητούμε από την Παναγία να μεταφέρει και να μεταβιβάσει εις τον δρόμον του Θεού, τις παρεκκλίσεις μας, τις αιτήσεις μας. Η Παναγία έχει το προβάδισμα και Αυτή κατέχει την πρώτη θέση ως Αγία των Αγίων», κατέληξε.

Δεκάδες πιστοί παρέστησαν τόσο στην υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας όσο και κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ώστε να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της.

Διαβάστε ακόμα