55η Επέτειος Ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία ανάμνησης  της 55ης Επετείου της Ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εις την καθέδρα της της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου  την  πόλη της Κύμης. τελέσθηκε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου  Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου   Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος  εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος οι Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Γεώργιου Αλιβερίου και Ιερόκηρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσ Αρχιμ Αντώνιος Αγγελόπουλος  ο Πρωτοπρ Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σκούλικας εφημέριος του ιερού ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής  Αποστόλος Μπάκουλης Ιωάννης Τσακλάνος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ  ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο  Αντιπεριφειαρχης Ευβοίας  κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  κ. Νικόλαος Μπάρακος ο απερχόμενος  Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μπουραντάς ο Αντιδήμαρχος  κ. Γεώργιος Κότσαρης ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου  ο   Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης Υπαστυνόμος Α κ. Παναγιώτης Πολύχρονος ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης Επιπυραγός κ. Δημήτριος Δεμερούτης ο Λιμενάρχης Κύμης Πλωτάρχης ΛΣ κ. Χαράλαμπος Κρυσταλόγιαννης  ο Διοικητής της 180 ΜΚ/Β Γ”Π  Κύμης Ταγματάρχης  κ. Χαράλαμπος Καλογιάννης ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου και επίτιμος Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Ορφανός καθώς επίσης συμμετείχαν  αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων Κύμης και πλήθος πολλών πιστών απο την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή  της επαρχίας Καρυστίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος

ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά  μέσα απο ένα  οδοιπορικό  στη Βηθλέεμ την πόλη της  γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ προσφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ο οποίος ανέγνωσε μεταφέροντας  το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την 55η Επέτειο του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας μετέφερε  εξ’ ονόματος κλήρου και λαού  τις θερμές ευχαριστίες του χριστεπώνυμου    λαού  της Ιεράς Μητροπόλεως για την επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ

Στην συνέχεια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησαν  ο απερχόμενος  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  Κύμης Αλιβερίου κ. Νικόλαος Μπαράκος ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αντώνιος Ρούσσος   εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου  του Λαογραφικού Μουσείου του  Συνεταιρισμού Γυναικών Κυμης και του  Φιλοθρησκευτικού Συλλόγου Καλημεριάνων  Κύμης καθώς επίσης και  ο κ. Στέφανος Κορβέσης εκ μέρους της  διαχειρίσεως  της ιντερνετικής  ομάδος Κύμη ο Τόπος που Αγάπησα.

 Τέλος ο Πρωτοψάλτης  του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ και εις ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης  με τα μέλη της χορωδίας της σχολής βυζαντινής μουσικής  απέδωσαν την φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  απήυθηνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του εκφράζοντας και τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς που τίμησαν την σημερινή 55η επετειακή ανάμνηση  της ενθρονίσεως του Επισκόπου τους.

Τέλος να σημειώθει  ότι με την  σημερινή επέτειο της ενθρονίσεως εις στην Κύμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Σεραφείμ η οποία αποτελεί γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου  και την νήσο της Ευβοίας και επιπλέον και  για την ώμορη Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος απετέλεσε γεγονός   την ιδία ημέρα του έτους  1968 και  η ενθρόνιση του μακαριστού πλέον και  επουράνιου λειτουργού Επισκόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Νικολαου Σελέντη του Τήνιου.

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας, Ιωάννης Μπιμπής, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα