Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για την εκδημία του Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος (Παπαδόπουλος) γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Πάπαρης Αρκαδίας.

Μετά την αποφοίτησή του από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάσθηκε ως Θεολόγος της Μέσης Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. 

Μετά τη μοναχική κουρά του, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο Β΄ (Φιλιππαίο) και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Από το 1976 χρημάτισε Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Τον Μάιο του 1984 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ενώ τον Ιανουάριο του 1995 κατεστάθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το 2017 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ορθόδοξη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Εκ της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα