Αντιπροσωπεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης ενημερώθηκε για το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ευρεία ενημέρωση έλαβαν εκπρόσωποι του Ολλανδικού κράτους αναφορικά με τις δράσεις που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος σε Έλληνες και Αλλοδαπούς αλλά και στον τομέα των Διαχριστιανικών σχέσεων κατά το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2023.

Αρχικά η Ειδική απεσταλμένη της Ολλανδικής Κυβέρνησης κα BeaTenTusscher και ο κος MerijnVanBruggen συνοδευόμενοι από την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα κα SusannaTerstal και τον πρώτο Γραμματέα κοCeesVanBeek επισκέφθηκαν το κτήριο της Ιεράς Συνόδου. Κατά την άφιξή τους,τους υποδέχθηκαν ο Γραμματέας της επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστινικών σχέσεων Αιδ/τατος πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης και ο Γραμματεάς της Συνοδικής επιτροπής επί των Οικονομικών και Γενικός Διευθυντής της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Παν/τατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Συνόδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για το πολυεπίπεδο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην φροντίδα του πάσχοντος αδελφού όσο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εκκλησίας σε όλα τα διεθνή φόρα και Οργανώσεις αναφορικά με τις Διαχριστιανικές σχέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην στήριξη που παρείχε η Εκκλησία της Ελλάδος με όλες τις Φιλανθρωπικές δομές της και όχι μόνο κατά την μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης, έργο που όπως ανέφεραν οι υψηλοί επισκέπτες αποτελεί πρότυπο, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με όλες τις πληροφορίες που έλαβαν.

Στις 15 Δεκεμβρίου τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μία από τις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην είσοδο της δομής τους υποδέχθηκαν ο Γεν. Διευθυντής και οι συνεργάτες τουπροσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της δομής και να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς το σημαντικό έργο που επιτελείται από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που εργάζονται εκεί. Εν συνεχεία στο χώρο συνάθροισης των παιδιών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα προγράμματα που υλοποιεί η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ αλλά και να ενημερωθούν για όλες τις σχεδιαζόμενες δράσεις. Τόσο η κα BeaTenTusscher όσο και η Πρέσβειρα της Ολλανδίας κα SusannaTerstal, μαζί με τους συνεργάτες τους, όχι μόνο υπογράμμισαν το πόσο εξαιρετικές είναι οι δομές αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία αλλά δήλωσαν την προθυμία τους να αναζητηθούν τρόποι επιπλέον στήριξης ενός τόσο σημαντικού έργου. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι υψηλοί επισκέπτες έλαβαν ως αναμνηστικό το λεύκωμα με τα έργα τέχνης των παιδιών που εξέδωσε η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ με χορηγία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Διαχειριστικής Αρχής αυτού.

Διαβάστε ακόμα