Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταλαντίου, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου. «Όλη του η ζωή και όλη του η παρουσία ευωδίαζε με την ευωδία του Χριστού και προσέφερε αυτήν την πνευματική ευωδία στους ανθρώπους, οι οποίοι τον προσέγγιζαν και κατέφευγαν σ’ αυτόν για να διδαχθούν από τη διδαχή του, να ασπαστούν το αγιασμένο του χέρι και να ζητήσουν την προστασία του στις δύσκολες στιγμές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Άγιος Νικόλαος μπόρεσε μέσα από τη ζωή του να ευωδιάζει και να αποπνέει τον κλήρο του Θεού, δηλαδή την παρουσία του Θεού στη ζωή του, είτε μέσα από την πίστη, είτε μέσα από την πραότητα και την εγκράτειά του, ώστε να έχει το μέτρο και την ισορροπία στην πορεία της διακονίας του», κατέληξε και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στον Εσπερινό, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα