Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Επί τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Ελευθερίου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται η Κατακόμβη (Παρεκκλήσιο) του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, στις 15 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προέστη των ιερών ακολουθιών του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία χειροτόνησε εις Διάκονο τον εκ της Νειλοχώρας της Αιγύπτου αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, Μοναχό Βενέδικτο (κατά κόσμον Παΐσιο Salama), ελληνομαθή και άριστο γνώστη της βυζαντινής μουσικής, με την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνών τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο, εξ αφορμής της μνήμης του Αγίου Ελευθερίου, του υπέμνησε ότι η διακονία είναι υπόθεση βιωματικής θυσίας και προσφοράς, υπομονής και υπακοής και ολοθύμου αφιέρωσης στο θέλημα του Θεού. Τον προέτρεψε, τέλος, να είναι πρόθυμος εργάτης του ιερού Ευαγγελίου, όπως ο τιμώμενος άγιος, να έχει ιεραποστολικό ζήλο και του ευχήθηκε η μαθητεία του και η διακονία του στην Ελλάδα, να είναι, εν καιρώ το δέοντι, χρήσιμη και ωφέλιμη για την ορθόδοξη κοινότητα της πατρίδας του και την ιεραποστολή στην Αφρική γενικώτερα.

Την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου μετέφερε στον χειροτονηθέντα και στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Καθηγούμενος της εν Παλαιώ Καΐρω Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνός.

Διαβάστε ακόμα