Χρισστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας της Ι. Μ. Ιερισσού

Το Σάββατο 30η Δεκεμβρίου 2023 στις 6:30 το απόγευμα στο «ΑΓΑΠΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» Γαλάτιστας της Ι.Μ. Ιερισσού, πραγματοποιήθηκε επίκαιρη εορταστική Εκδήλωση με τίτλο: «ΣΗΜΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ». Την Εκδήλωση άνοιξε με Ύμνους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η Μικτή Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής Αγαπείου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Ζαχαρίου, τον οποίο ο Κυριάρχης Επίσκοπος έχει προσκαλέσει και διδάσκει τη Βυζαντινή Μουσική στην υπ’ αυτόν Ιερά Μητρόπολη.

Εν συνεχεία ακολούθησε εξαίρετη εισήγηση – ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Ιγνατίου Ριγανά, με θέμα: «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός!». Ο πολύπειρος ομιλητής παρουσίασε την κατάσταση που επικρατούσε σε ολάκερο τον κόσμο προ της ελεύσεως του Κυρίου μας και κυρίως σε τι ατραπούς είχε οδηγηθεί η πίστη στον αληθινό Θεό, σε Ρώμη, Αθήνα, Aνατολικούς, Ασιατικούς και άλλους Λαούς. Κατόπιν παρουσίασε τις Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης περί του Προσώπου του Χριστού μας ως Μεσσία και της Αειπαρθένου Μαρίας, με κορυφαία τα λόγια των Προφητών Ησαΐου, Ωσηέ και Αββακούμ. Γλαφυρά συνέχισε με τα γεγονότα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου και θεολογικώτατα αντιπαρέβαλε το καινούργιο Μυστήριο της Σαρκώσεως του Θεού και της παρουσίας Του στον κόσμο, ως Μυστήριο μετοχής στην Αγιοτριαδική ζωή και πρόσκληση του ανθρώπινου Γένους για Σωτηρία στην αγκάλη του Θεού Πατρός. Όντως εσαγήνευσε ο π. Ιγνάτιος με την καθαρότητα του λόγου του και τα αγιοπατερικά μηνύματα, με τα οποία κάλεσε τον Λαό του Θεού να γνωρίσει και να μετάσχει στη μεγαλύτερη Γιορτή της Χριαστιανοσύνης, τη Μητρόπολη των Εορτών, τα Χριστούγεννα.

Τον λόγο πήραν τα Κατηχητόπουλα των Ενοριών της Γαλάτιστας με Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, που μίλησε στην καρδιά του ακροατηρίου.

Την Εκδήλωση έκλεισε και πάλι η Χορωδία του ΑΓΑΠΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ με Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Τη συνώδευσε Παραδοσιακή Ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: κ. Δεληβασίλη Νικόλαο, βιολί, κ. Δεληβασίλη Γεώργιο, κρουστά και κ. Αναστασίου Μιχαήλ , λαούτο.

Την όλη Εκδήλωση επέρανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, αποδίδοντας τα εύσημα στους συντελεστές της Γιορτής και τους παρουσιαστές της, Αιδ. Πρωτ. π. Αργύριο Καραμόσχο και Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Κληρικοί μας, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατάκαλος Σακκελάρης, κα Αικατερίνη Αβέρη, κα Μαρία Αβέρη και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γούσιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα