Χριστούγεννα με Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Την Δευτέρα 25/12 ημέρα εορτής της Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, Αρχιερατικό Επίτροπο Αχαρνών και Φυλής, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη, π. Νικόδημο Μαλαματένιο και τον προς χειροτονία διάκονο του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Γιαννακέλο.

Μετά την Μεγάλη Είσοδο της Λειτουργίας και πριν την εις ιερέα χειροτονία του π. Μιχαήλ, ο Σεβ. του απηύθυνε πατρικές συμβουλές, παίρνοντας αφορμή από το τροπάριο της γ’ ωδής του ιαμβικού κανόνα: «Ύψους ανασσων, ουρανών ευσπλαχνία/ Τελεί το καθ’ ημάς εξ ανυμφεύτου κόρης,/ Αϋλος ων το πρόσθεν, επ’ εσχάτων δε/ Λόγος επιταχυνθείς σαρκί τον πεπτωκότα/ Ίνα προς αυτόν ελκυση πρωτόκτιστον», αναφέρθηκε στην Σάρκωση του Θεού Λόγου ως γεγονός της ευσπλαχνίας του Θεού Πατέρα προς τους αποστάτες της αυτού Χάριτος ανθρώπους και προέτρεψε τον προς χειροτονίαν διάκονο να ομιλεί προς τους ανθρώπους, που θα του εμπιστευθεί ο Θεός, για αυτή την ευσπλαχνία του Θεού, διδάσκοντας τους να γίνονται οικτίρμονες «όπως και ο Πατήρ υμών οικτίρμων εστι».

Πριν το «Εξαιρέτως της Παναγίας …» παρέδωσε στον χειροτονηθέντα πρεσβύτερον την «παρακαταθήκην», συμβουλεύοντας τον και γίνει ο πιστός δούλος, ο οποίος πολλαπλασίασε το εμπιστευθέν αυτώ υπό του Θεού τάλαντον.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τον π. Μιχαήλ σε αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως και τον έβαλε να μοιράσει στους παρόντες πιστούς αντίδωρο για να του ευχηθούν.

Διαβάστε ακόμα