Χριστούγεννα στην Παραδοσιακή Αρναία

Με κάθε μεγαλοπρέπεια η Παραδοσιακή Αρναία γιόρτασε στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου τη Γέννα του Χριστού. Όλος ο Λαός προσήλθε για να ψάλει τον Νεογέννητο Χριστό μας και να θερμανθεί ψυχικά ο εσωτερικός του κόσμος.

              Των Ακολουθιών του Πανηγυρικού Όρθρου και της Λαμπροφόρου Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά και Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη, ως και από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Αλέξανδρο Αλιφέρη.

              Οι Άρχοντες του Τόπου προσήλθαν προσκυνητές της Φάτνης της Βηθλεέμ, επιζητούντες την ευλογία του Νεοτεχθέντος Βασιλέως του Κόσμου. Παρόντες λοιπόν, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ο τ. Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος κα Ειρήνη Γιαννούση, η Πρόεδρος της Α΄ Βαθμίου Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάλας, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας κ.ά.

               Την Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Μητροπολίτου ανέγνωσε μετά προσοχής ο π. Παΐσιος, ενώ τα Αναλόγια τίμησαν με τις υπέροχες φωνές τους, οι ρέκτες της Βυζαντινής Μουσικής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης ο Πρωτοψάλτης, ο κ. Κωνσταντίνος Πνευματικός ο Λαμπαδάριος, ο κ. Πέτρος Κοτρότσιος Δομέστιχος και οι Συνεργάτες τους.

               Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Λαό του Θεού για την πρόθεση των Πολιτικών μας από όλα τα Κόμματα να εισαγάγουν στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση Νομοσχέδιο περί του ”γάμου” των ομοφύλων (ανδρών και ανδρών, και γυναικών και γυναικών), κάτι που συνεπάγεται τη διάλυση του θεσμού της Οικογένειας και δυστυχώς την υιοθεσία τέκνων απ’  αυτούς τους αδελφούς  μας. Κατέστησε σαφές ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία Γάμος είναι συνάφεια ανδρός και γυναικός και ουδέποτε αυτό μπορεί να αλλάξει, καθότι η Οικογένεια και ο Γάμος είναι θεσμοί Θεοΐδρυτοι και Θεόσδοτοι. Επίσης χαρακτηριστικά τόνισε ότι τον άνθρωπο τον έπλασε ο Θεός άρσεν, δηλαδή άνδρα και θήλυ, δηλαδή γυναίκα. Ουδέποτε η Εκκλησία θα δεχθεί τα περί του λεγομένου ”κοινωνικού φύλου” και με στεντορεία τη φωνή διετράνωσε την Πίστη του Ρωμηού πως το υπόδουλο Γένος το κράτησαν όρθιο κατά την Τουρκοκρατία η Εκκλησία η Ορθόδοξη και η Ρωμέϊκη Οικογένεια.

              Τέλος, προσκάλεσε όλους, Άρχοντες και Λαό,  με πολλή προσοχή να αντισταθούμε στις ξενόφερτες και αθεϊστικές αυτές επιρροές που σκοπό έχουν να διαλύσουν την Ιερότητα του Μυστηρίου του Γάμου και φυσικά να αποϊεροποιήσουν την Ελληνική Οικογένεια!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα