Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νίκαιας Λαρίσης

Λάρισα – Κωστής Παπαϊωάννου

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία, την οποία διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νικαίας Λαρίσης σήμερα το απόγευμα, 16 Δεκεμβρίου 2023, εντός του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή όλων των ενοριακών δράσεων.

Στο πρώτο μέρος, η χορωδία του παραρτήματος της Νίκαιας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» της Ιερας Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με χοράρχη τον επιβλέποντα καθηγητήτου παραρτήματος κ. Χρήστο Οικονόμου, έψαλλε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στη συνέχεια, η παιδική και νεανική χορωδία των κατηχητικών σχολείων της ενορίας έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, ενώ παράλληλα, παιδιά του κατώτερου κατηχητικού σχολείου απήγγειλαν ποιήματα, τα οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα η κατηχήτρια κα Σοφία Σεμερτζίδου.

Τέλος, ο Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ναού κ. Θεόδωρο Ξιώνη, απέδωσε ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος συνεχάρη και επαίνεσε όλες τις δράσεις τις ενορίας, τόσο για την απόδοση τους, όσο και για τον ζήλο που επιδεικνύουν, με την καθοδήγηση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Αριστείδη Οικονόμου και ευχήθηκε σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα, υπογραμμίζοντας ότι τα πραγματικά Χριστούγεννα είναι αυτά που τραγούδησαν σήμερα τα παιδιά μας. Είναι τα Χριστούγεννα που θα φέρουν τον Χριστό στη ζωή μας, όχι μονάχα για λίγες ημέρες, αλλά για να γεννηθεί μέσα στις καρδιές μας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εόρτια αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοτικοί, τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμα