Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Ναυστάθμου Σαλαμίνας

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, εορτάστηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του. Κατά την φετινή πανήγυρη από τις 3 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό φιλοξενούνταν προς αγιασμό και ευλογία των υπηρετούντων στο Αρχηγείο του Στόλου και στο Ναύσταθμο ιερά σεβάσματα της πίστεως μας όπως τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας της Κωνσταντινουπολιτίσσης από το Θωρηκτό Αβέρωφ που φυλάσσονται και την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Δημητρίου που με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε στο Ναυτικό Οχυρό του Σκαραμαγκά και απετέλεσε την αιτία να κτισθεί Ναός προς τιμή του.Την παραμονή της εορτής 5 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μαζίου ο οποίος και κήρυξε τον θείο Λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κύριος Αθανάσιος. Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου, των ιερών Λειψάνων Του και των Ιερών Κειμηλίων.
Τιμές απεδώθησαν από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, άγημα του ΠΝ και με συριγμούς των πολεμικών πλοίων των ορμούντων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχε, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π. Καπασάκης ΠΝ, ο Υποδιοικητής ΝΣ, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο αλλά και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνος. Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών ο Στρατιωτικός Ιερέας της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου Σχης (ΣΙ) ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στον εορτασμό του προστάτη και εφόρου όλων των υπηρετούντων στο Ναυτικό, επικαλούμενοι τις ευχές Του βρισκόμενοι κάτω από την σκέπη και την προστασία Του.

Διαβάστε ακόμα