Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας στο Διορθόδοξο Κέντρο

Περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, την Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και το Διορθόδοξο Κέντρο.

Οι συνεργάτιδες και οι συνεργάτες του Κέντρου είχαν τη χαρά να υποδεχθούν και να ξεναγήσουν τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες. Στο καθολικό του Μοναστηριού τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία και την προσφορά της Ι. Μονής, όπως και για το θεολογικό περιεχόμενο της βυζαντινής αγιογραφίας και αρχιτεκτονικής του ναού. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Διορθοδόξου Κέντρου και πληροφορήθηκαν για τους σκοπούς και τις δραστηριότητές του και ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Τέλος, τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Κέντρου, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σημασία και τον τρόπο λειτουργίας μιας Βιβλιοθήκης, και συζήτησαν θέματα σχετικά με την ιστορία του βιβλίου και των Βιβλιοθηκών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κέρασμα και θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και καλή πρόοδο. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν η υποδιευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Αγγέλου, οι κ.κ. Μαρία Μπαρμπέρη, Θεοδοσία Μαλιγιάννη, Αικατερίνη Ντάκου, Αικατερίνη Παπαχριστοδούλου και ο κ. Χρήστος Τσιαράπας.

Διαβάστε ακόμα