Ευλογία Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για το Νέο Έτος, ευλόγησε σήμερα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Παρουσία Πολιτικών, Πολιτειακών, Δικαστικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, επισήμων, πλήθους κόσμου και των κληρικών και συνεργατών της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ειρήνης.

«Καθώς ανατέλλει το 2024, αυτό το πανανθρώπινο αίτημα της ειρήνης παραμένει πρωταρχική και αδιαμφισβήτητη εκζήτηση», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας παράλληλα ότι «καθώς βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα την οδύνη, τον πόνο και τη θλίψη δύο πολέμων με εκατοντάδες θύματα παιδιά, αμάχους, ψυχές πονεμένες», «η Προσευχή μας είναι να φωτίσει ο Θεός τους υπευθύνους αυτής της γης να κατανοήσουν ότι το μέγιστο αγαθό της ανθρώπινης ποιότητος είναι η ειρήνη».

«Η ειρήνη προϋποθέτει ευθύνη, αλήθεια, καθαρότητα σαρκός και πνεύματος και πάντοτε, βέβαια, μεταφυσική αναγωγή», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος «ο νέος χρόνος να γίνει ένα εφαλτήριο μιας πνευματικής μεταρσιώσεως των ανθρώπων του κόσμου μας» και «να επικρατήσει η ειρήνη».

Νωρίτερα ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, ανέγνωσε την Πρωτοχρονιάτικη Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο, παρέδωσε, βάση κοινωνικών κριτηρίων, τέσσερις (4) επιταγές από το Ταμείο Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε νέους που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Πρόκειται για τους: Ιωάννα – Αικατερίνη Κατσαφάδου, Γρηγόριο Κοντόπουλο, Χρήστο Χατζηστέλλιο και Κωνσταντίνο Κοντό.

«Με τον τρόπο αυτό αφενός επευλογούμε και προσφέρουμε ταπεινό δώρο αγάπης στους νέους ανθρώπους που είναι η ελπίδας μας, αφετέρου είναι και μία υπόμνηση του χρέους ημών των μεγαλυτέρων να μεταλαμπαδεύσουμε τα ζώπυρα της ζωής, της αλήθειας, της ανθρώπινης αξίας και της ανθρώπινης μεγαλοσύνης στη διάδοχη γενιά», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ακολουθεί η Πρωτοχρονιάτικη Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα