Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Κηφισίας

Η “Μητρόπολη των Εορτών” τιμήθηκε εφέτος στην Καθέδρα της Μητροπόλεως, στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Κηφισιάς.

Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, με πρώτο τον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς. Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευαγγέλου Μπενά. Στο πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο δεξιός χορός απέδωσε άρτια τα πατροπαράδοτα Κάλαντα των Χριστουγέννων. 

Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη Θεία Λειτουργία από τον προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη.

Διαβάστε ακόμα