Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και μετη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον φερώνυμοπανηγυρίζοντα Ιερό ΝαόΠερισσoύστη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα της Αγίας Αναστασίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023,τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο και στην άκαμπτη πίστη της Αγίας Αναστασίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων, μαθητές σχολείων και πλήθος πιστών

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και στα πνευματικά χαρίσματα της Αγίας Αναστασίας,ενώ έκανε συνάμα λόγο και στην επικείμενη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η οποία σηματοδοτεί την ανάπλαση της ανθρωπίνης φύσεως και την δική μας πνευματική αναγέννηση.

Διαβάστε ακόμα