Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και προστάτου των απανταχού γής ναυτιλομένων τίμηαν ιεροί ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και με την ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου  πραγματοποίησε την ποιμαντική επίσκεψη του εις την πόλη της Καρύστου και συγκεκριμένα στον φερώνυμο ιερό ναό όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχίμ Γεράσιμο Παρίση τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη εφημέριο Μύλων επαρχίας Καρύστου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μεσα απο τον οποίο αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου  Νικολάου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή μεταξύ εξ ‘ αυτών παρέστη ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Επίσης στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αργυρού (Βύρα) Δυστίων ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως  εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο των ενοριών Κοσκίνων και Αργυρού  και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Φωτογραφίες Παναγιώτης Μπάστας. Αναστάσιος Ρέτσας

Διαβάστε ακόμα