Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την 5η Δεκεμβρίου 2023η μνήμη του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Μ.Πόλη της Αλεξανδρείας.

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα, συλλειτουργούντων των Σεβ. ΜητροπολιτώνΠηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Με λόγους αγάπης απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος προς τους πιστούς, στους οποίους ευχήθηκε, ο Όσιος Σάββας να είναι παρηγορία, ευλογία και πνευματική θαλπωρή στις ζωές όλων των πιστών και των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την εις Αρχιμανδρίτην χειροθεσία του εξ Αιγύπτου καταγομένου π.Βασιλείου Μπιούκ, κληρικού του παλαιφάτου Πατριαρχείου, προς τον οποίου απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, ενώ επήνεσε τις λαμπρές σπουδές και εξήρε την υπακοή και την σεμνότητα που τον διακρίνουν, στοιχεία τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελούν εχέγγυα προς μία πορεία ευλογημένη μέσα στην Εκκλησίαμε φόβο Θεού και αγάπη στον συνάνθρωπο.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως παρετέθη εόρτια δοχή στο Αρχονταρίκι της Μονής, προσφορά της κας. Αλίκης Αντωνίου, Προέδρου του παραρ5τήματος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας.

Διαβάστε ακόμα