Η Καισαριανή τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο

Με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη της Ενορίας μας, τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρις του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ.

Από νωρίς το απόγευμα της παραμονής ο πιστός λαός προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Πολιούχου της Καισαριανής αλλά και Προστάτου όλης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ κήρυξε το Θείο λόγο στον μεν Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου ανέλυσε τα χαρίσματα του Αγίου Ιεράρχου βασιζόμενος στο απολυτίκιο «Κανόνα πίστεως…» στη δε Θεία Λειτουργία αναλύοντας τη διατεταγμένη Ευαγγελική Περικοπή της Εορτής του Αγίου Νικολάου.

Στις ακολουθίες έλαβαν μέρος με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αναστάσιο Τασόπουλο, ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου και οι Ιερείς της Ι.Μητροπόλεώς μας.

Το απόγευμα της ημέρας της Εορτής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου δια των οδών της Ενορίας μας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλη ο Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Αρχιμ. Αναστάσιος Τασόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την πατρική παρουσία του, τον άγιο Ιεροκήρυκα για την συμμετοχή του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Διαβάστε ακόμα