Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της στην Τρίπολη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Καρύδης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εποχή σύγχυσης και αποστασίας που επικρατεί σήμερα, όπως και στην εποχή των Αγίων. Παρεκίνησε τους πιστούς να κρατηθούν γερά από τον Χριστό, φέρνοντας ως παράδειγμα το βίο της εορτάζουσας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Κλείνοντας σημείωσε ότι πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε από την πίστη και την αγάπη της Αγίας για τον Χριστό, συγκρίνοντάς τις με την δική μας ζωή.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για τις ευχές κι ευλογίες του, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο για την παρουσία του στον Εσπερινό, τους Ιερείς της Μητροπόλεως, τους άρχοντες, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων για την παρουσία τους, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελένη Καρούτζου, ο Επιτελάρχης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Συνταγματάρχης Γεώργιος Κακούτης, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου και ο Διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού κ. Χαράλαμπος Καλοπίσης.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Διαβάστε ακόμα