Με λαμπρότητα το Γκύζη λιτάνευσε τον Άγιο Ελευθέριο και την Αγία Ανθία

Γκύζη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου, της μητρός αυτού Αγίας Ανθίας, καθώς και του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Γκύζη.

Δεκάδες πιστοί συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Ιερά Λιτάνευση προκειμένου να λάβουν τη χάρη κι ευλογία των Αγίων.

Προ της απολύσεως, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, αφού μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να λάβουν την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου και να πορευθούν μ’ αυτή στη ζωή τους. Εν συνεχεία, ευχαρίστησε θερμά τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη για την τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Ακολούθως, ο π. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου για την παρουσία του στη Λιτανευτική πομπή και τον Μεθέορτο Εσπερινό, καθώς και τους υπόλοιπους Ιερείς της Μητροπόλεως που συμμετείχαν στην τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως. Έπειτα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη μπάντα του Δήμου, την Ελληνική Αστυνομία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους προσκόπους και όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου, συμπαραστατουμένου από Ιερείς.

Διαβάστε ακόμα