Νέοι της Εκκλησίας των Σερρών φωταγώγησαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο τους

Με την πληθωρική παρουσία πολλών παιδιών, συνοδευομένων από γονείς, υπευθύνους ιερείς,κατηχητές και κατηχήτριες των ενοριακών συνάξεων της πόλεως των Σερρών και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην πλατεία «Μητροπολίτου Μαξίμου» του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, η φωταγώγηση του φυσικού έλατου, το οποίο εφύτευσε προ 16ετίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος.

Στη γεμάτη νεανικό παλμό και ενθουσιασμό εόρτια αυτή εκδήλωση, συμμετείχανμεταξύ άλλων, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καθώς και η στρατιωτική χορωδία του 10ου Συντάγματος Πεζικού, οι οποίοι απέδωσαν με μοναδικό τρόπο χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος ευλόγησε με την πατρική του παρουσία όλους και βεβαίως ήταν εκεί και στην κλήρωση για τα παιδιά με πλούσια δώρα. Κατ’ αυτή κληρώθηκαν βιβλία, ποδήλατα, επιτραπέζια παιχνίδια και δόθηκαν διάφορα γλυκίσματα. Ευχή και προσευχή όλων ήταν τα εφετεινά Χριστούγεννα να μοσχοβολήσουν από Χριστό, πίστη, χαρά, ελπίδα και αγάπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα νιάτα της Εκκλησίας, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών, προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, καλλιεργώντας στην πράξη τις μεγάλες αρετές της χριστιανικής αγάπης και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμα