Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Άννης Μενιδίου

Το Σάββατο το πρωί 9/12 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε επί τη εορτή της συλλήψεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό της Αγίας θεοπροπάτορος Άννης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Αχαρνές, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, Ιεροκήρυκα, τον εφημέριο του Ιερού Ναού και το διάκονο του π. Κωνσταντίνο Μανώλη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβ. λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο του ευαγγελικού αποσπάσματος: «ουδείς δε λύχνον άψας καλύπτει αυτόν σκευει ή υποκάτω κλίνης τίθησιν, αλλ’ επί λυχνίας επιτίθησιν, ίνα οι εισπορευόμενοι βλέπωσι το φως», ανεφέρθηκε δι’ ολίγων στις δυο λυχνίες – την αγία Άννα και την θυγατέρα της την Παναγία μας – που φωτίζουν την πορεία μας «εν τω αυχμηρώ τόπω» της καθημερινότητας μας και δείχνουν την αληθινή οδό, τον Χριστό, στην πνευματική προσπάθεια μας να βαδίσουμε προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. εδιάβασε την ευχή των κολύβων της Αγίας και από το Μεγάλο Ευχολόγιο την ευχή για την εκκλησιάρισσα του Ιερού Ναού για την κανονική είσοδο της στο Ιερό Βήμα.

Διαβάστε ακόμα