Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Άγιο Νίκωνα Σπάρτης

Με κανονική άδεια και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και στα πλαίσια της αγαστής όμορης συνεργασίας των δύο Μητροπόλεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στη Σπάρτη και λειτούργησε στον ιστορικό και περικαλή Ι.Ναό του Οσίου Νίκωνος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρ. π. Αθανάσιο Σπηλιώτη, τον  π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα και τον ιεροδιάκονο π. Παϊσιο Κολοκυθά.

Ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας αλληγορικώς την λέξη της ευαγγελικής περικοπής «συγκύπτουσα» υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία μας είναι «συγκύπτουσα» από το βάρος των αμαρτιών μας και ότι χρειαζόμεθα όλοι μας την μετάνοια, την άλλη μεγάλη λέξη του Ευαγγελίου. Ο Σεβ. κατέληξε ότι: «Τώρα οι εορτές είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την προσέλευση μας στο Μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως σ’ αυτό το «λουτρόν» της χάριτος και το «πανδοχείον» του ελέους του Θεού. Φθάνει πια το «συγκύπτουσα». Την ανόρθωση και την ανάβαση των καρδιών μας χρειαζόμεθα».

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο προϊστάμενος του Ι.Ναού π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, είχε κατ’ άριστον τρόπον τακτοποιήσει όλα τα δέοντα για την Θεία Λειτουργία.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα