Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Βασίλειο οδού Μετσόβου

Εξάρχεια Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με την παρουσία πλειάδας πιστών τελέστηκε απόψε το απόγευμα ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια.

Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσολ. Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη και κληρικούς όμορων ενοριών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν τρεις τρόποι, τρεις διαδρομές για να βρούμε την οδό του Κυρίου: η πρώτη διαδρομή για τον καθένα μας είναι να κοιτάξει το εσωτερικό του και να δει σε ποια θέματα πρέπει να διορθώσει τον εαυτό του. Η δεύτερη, είναι μέσω του συνανθρώπου μας, να δούμε δηλαδή πόσο ο Κύριος θέλει να ανοιχθούμε, αφήνοντας κάθε μίσος, κακία, κάθε μικρότητα. Η τρίτη διαδρομή είναι ο δρόμος του ολοκληρωτικού πόθου, της ολοκληρωτικής αγάπης, της αφοσίωσης στον Θεό. Ο καθένας μας οφείλει να αγαπήσει πρωτίστως τον Θεό και μετά να έχει οποιαδήποτε άλλη αγάπη, τότε και μόνο τότε η προσευχή φουντώνει.

Στον Ναό εκτίθεται σε προσκύνηση Λείψανο του Αγίου Βασιλείου που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Συνόδου και θα παραμείνει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου.

Διαβάστε ακόμα