Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Άννα Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η Σύλληψη της Αγίας προμήτορος Άννας στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό της Αγίας Άννας στο Περιστέρι.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Αθανάσιο Μελισσάρη, τους εφημερίους του Ναού Πανοσιολογιωτατους Αρχιμανδρίτες Μακάριο Πλαβουκο και Ευμένιο Κοϊνακη και Διακόνους της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στο κήρυγμά του ο πατήρ Άγγελος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της συλλήψεως της Αγίας προμήτορος Άννης σε προχωρημένη ηλικία, γεγονός που δηλώνει την απεριόριστη εμπιστοσύνη και τη μεγάλη της πίστη στην πρόνοια και το θέλημα του Θεού.

“Οι Άγιοι προπάτορες Ιωακείμ και Άννα κουβαλούσαν μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία το όνειδος της ατεκνίας. Και παρόλο που έφεραν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο, το όνειδος συνεχίστηκε. Ο Ιωακείμ και Άννα έδειξαν απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και ανταμοίφθηκαν”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “Εμείς οι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από καθημερινά πρόβλημα και βιωτικές μέριμνες, αυτό που μας δίνει ελπίδα είναι η πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού. Πολλές φορές βέβαια η πίστη μας κλονίζεται. Δεχόμαστε ευχάριστα τα καλά που μας δίνει ο Θεός, όμως δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε τις δοκιμασίες και τα κακά που μας στέλνει. Βέβαια ο Θεός δεν στέλνει κακά διότι ο Θεός δεν έφτιαξε τίποτα κακό. Το κακό και η αμαρτία είναι δημιούργημα του ανθρώπου και της αποστασίας του από τον Θεό. Ο Θεός απλά επιτρέπει το κακό για να μας παιδαγωγησει. Από αυτό οφείλουμε κι εμείς να παραδειγματιστούμε. Να έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού . Όχι στο τί θα πουν οι άνθρωποι, αλλά τί θα πει ο Θεός. Γιατί η πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού έχει ως ανταπόδοση κάτι που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, αλλά προοπτική αιωνιότητας”.

Tέλος ο π. Άγγελος Ανθόπουλος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου ενώ επαίνεσε τους Εφημερίους της ενορίας για το ποιμαντικό έργο που επιτελούν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε το καθιερωμένο σαρακοστιανό κέρασμα, σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Να αναφερθεί ότι την νέα χρονιά και πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην ενορία έχει προγραμματιστεί υποδοχή και προσκύνημα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Άννης, όπως ενημέρωσε το εκκλησίασμα ο Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Μακάριος Πλαβούκος.

Διαβάστε ακόμα