Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ιεράρχη Νικόλαο στο Πέραμα

Πέραμα | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Περάματος πανηγυρίζει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Απόψε στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ναού, τον Προϊστάμενο Πανοσ. Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τον Υπεύθυνο Νεότητας Πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Παπαδάκη και πλειάδα επισκεπτών Ιερέων της Μητροπόλεως Νικαίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος ευλόγησε τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου και κήρυη τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νικολάου που έγινε ο προστάτης των θαλασσινών και η παραμυθία των θλιβομένων.

Μάλιστα τόνισε ότι “ο λαός αισθάνεται φίλο του τον Άγιο Νικόλαο και τον τιμά σε όλη την οικουμένη. Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες, αλλά όλος ο χριστιανικός κόσμος. Ας τον επικαλούμαστε να επεμβαίνει στις τρικυμίες όχι μόνο των θαλασσών, αλλά και τις ανθρώπινης καρδιάς”.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Γρηγόριος Πάτρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξιο για την παρουσία του που λάμπρυνε την πανήγυρη της ενορίας.

Πολύ ωραία απέδωσε τους ύμνους της ακολουθίας κλιμάκιο της χορωδίας “Ηχάδειν”.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.

Διαβάστε ακόμα