Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Άννης Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Περιστερίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητής του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Μελισσάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία. «Η Αγία Άννα ήταν πονεμένη από την ατεκνία της», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ορθόδοξη θεολογία εορτάζει τη σύλληψη, όπως και τα γενέθλια», τόνισε και συνέχισε, «Η Εκκλησία μας σήμερα προβάλλει και πανηγυρίζει το γεγονός της ατεκνίας που έρχεται να ευλογηθεί επειδή αυτοί οι άνθρωποι που υπέφεραν, έκαναν το πρόβλημά τους προσευχή. Ήρθαν κοντά στον Θεό, άνοιξαν τα σπλάχνα της καρδιάς τους, προσευχήθηκαν με θέρμη, κατέθεσαν το πρόβλημά τους αλλά και με συνέχεια, μέσα από μια διαδικασία μετανοίας, εξαγνισμού, έρχεται η τεκνοποίηση, η οποία δεν είναι αυτονόητη στη ζωή μας». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να βρουν αυτό που γεμίζει την καρδιά τους.

Προ της απολύσεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο και τον υπόλοιπο Ιερό Κλήρο που παρευρέθησαν, τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Μακάριο Πλαβούκο και τους συνεφημερίους για την τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως, ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα.

Δεκάδες πιστοί προσήλθαν στον Ι. Ναό, μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Μπάμπης Αλεξανδράτος, προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Προμήτορος Αγίας Άννης.

Διαβάστε ακόμα