Πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Νικόλαο. «Η Εκκλησία μας έχει ταυτίσει τον Άγιο Νικόλαο με τη θάλασσα εξαιτίας ενός θαύματος που έκανε και καταπράυνε τη θάλασσα. Αυτό το θαύμα έρχεται να τον ταυτίσει με τους ναυτικούς που τον θεωρούν προστάτη τους και δικαίως», τόνισε. «Η ζωή του Αγίου Νικολάου ήταν πολυτάλαντος βίος και πολυκύματη πολιτεία όπως και η δική μας», ανέφερε και συνέχισε, «Όταν εμείς νομίζουμε ότι χανόμαστε, υπάρχει το χέρι του Χριστού, της Παναγίας και όλων των Αγίων να μας τραβήξουν, να μας γλιτώσουν και τελικά να μην πνιγούμε». «Ο Άγιος Νικόλαος αποδείχθηκε με τη ζωή του ποιμένας, φιλάνθρωπος και διδάσκαλος αληθινός. Ιδιότητες που τις έχουμε ανάγκη όλοι μας σήμερα», κατέληξε και ευχήθηκε ευημερία σε όλους τους παρισταμένους.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ταλαντίου και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο, για την παρουσία τους στην εορτάζουσα ενορία, τους συνεφημερίους, τους πολιτευόμενους και τους πιστούς που παρέστησαν αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Εν συνεχεία, ο Επίσκοπος Ταλαντίου, ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Χερουβείμ που παρευρέθηκε στην ενορία του και για το έργο που έχει τελέσει όλα τα χρόνια, τον Αρχιμ. Χρυσόστομο, τους συνεφημερίους και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη. Τέλος, ευχήθηκε έτη πολλά κι ευλογημένα σε όλους.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του εορτάζοντος Αγίου, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμα