Προεόρτιες δράσεις Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών

Πολλές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών από σχολεία ης Λαμίας δέχεται καθημερινά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων τόσο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και σε άλλα μέρη, όπου ο Σεβασμιώτατος μεταβαίνει προκειμένου να συναντήσει τα παιδιά, να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους δώσει την πατρική του ευχή για καλή πρόοδο στην ζωή τους, αλλά και να ανταλλάξουν εόρτιες ευχές για τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.

          Μαθητές και μαθήτριες του 13ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας συνάντησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου τα παιδιά πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, τα οποία και επισκέφθηκαν το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ξεναγήθηκαν, κεράστηκαν και έπαιξαν ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο σκέτς στην σκηνή του Αμφιθεάτρου, ενώ απηύθυναν τις ευχές τους στους χιλιάδες ακροατές μέσα από τα Studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως.

          Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας ένα μεγάλο ποιμαντικό πρόγραμμα και αυτές τις ημέρες του Δεκεμβρίου, συμμετείχε στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, καθότι τέσσερις Ενορίες της Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπάγονται στον εν λόγω Δήμο και στην τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Τανάγρας και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’.

          Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σταύρο Τσίρμπα στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ενώ τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου ψηφιακού Μουσείου προβολής της εκκλησιαστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Φθιώτιδος στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αχινού.

Ο κ. Συμεών ευλόγησε επίσης τις προεόρτιες εκδηλώσεις για τα Άγια Χριστούγεννα του ΚΔΑΠ «Αγιος Εφραίμ» της Αποστολής και του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας.

Τέλος, ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Νεράϊδος Στυλίδος για τα σεπτά ονομαστήρια του εμβληματικού Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. π. Ιγνάτιου Σάπιου.

Ο κ. Συμεών εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του π. Ιγνατίου και ευχήθηκε μαθουσάλεια ηγουμενία με αμφιλαφή υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα