Το μέλωμα του Χριστού στην Αρχοντική Αρναία

Απόψε, Παραμονή των Χριστουγέννων, στην Αρχοντική Αρναία τηρήθηκε για μια ακόμα χρονιά το Έθιμο της κοπής του Χριστόψωμου και του Μελώματος του Χριστού μας, από την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία της Πόλεως.

               Δηλαδή, μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία που ονομάζεται Χοροστάσι συνάχθηκε ο Αρνιώτικος Λαός και οι επισκέπτες που κατακλύζουν την Πόλη, και με τη Χάρη του Θεού και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Μικτής Χορωδίας Αρναίας, υπό τη Διεύθυνση του Μουσικού και Πρωτοψάλτη κ. Βασιλείου Κοκκαλιάρη, έκοψαν το τεράστιο Χριστόψωμο, παρασκεύασμα και προσφορά των Αρτοποιείων ΛΑΛΙΩΤΗ, οι δε Μελισσοκόμοι της Αρναίας προσέφεραν το υπέροχο μέλι τους και καρύδια του Τόπου σε όλους.

               Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής κ. Χρήστο Ζυγούρη και παρόντες τους Άρχοντες του Τόπου, την Αντιπεριφερειάρχη κα Αικατερίνη Ζωγράφου, τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο, τον τ. Υπουργό και Δήμαρχο κ. Χρήστο Πάχτα, τον Πρόεδρο της Αρναίας κ. Αγαπητό Κιάτο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Αρναίας κ. Αναστάσιο Καραπαντά, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρναίας κ. Παντελή Αλβανό, τον Πρόεδρο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Στέλιο Τζιτζιρίκα, την Πρόεδρο της Β΄ βαθμίου Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση κ.ά., ο κυριάρχης Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ευλόγησε τον προσφερθέντα άρτο, απευθύνοντας μικρή προσλαλιά στο συγκεντρωμένο πλήθος, υπό τις υπέροχες φωνές τις Χορωδίας και τους ήχους της Φιλαρμονικής, οι οποίοι τραγουδούσαν, έψαλλαν και παιάνιζαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και το Τροπάριο της Γεννήσεως του Κυρίου μας.

               Τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο κ. Πάχτας και η κα Ζωγράφου τόνισαν ότι αυτή η ευλογημένη τοπική συνήθεια της κοπής του Χριστόψωμου αποτελεί ευλογημένη Παράδοση της Αρναίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος πέραν τούτων προσκάλεσε τον Λαό του Θεού ενωμένος γύρω από την Εκκλησία του και τις Παραδόσεις της Ρωμηωσύνης να προχωρήσει δυναμικά κατά το επερχόμενο νέο Έτος!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα