Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες και βράβευση μαθητών στην Ι. Μ. Δράμας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών της τοπικής μας Εκκλησίας με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης η θεολόγος – εκπαιδευτικός κ. Μαγδαληνή Μουρατίδου η οποία με γλαφυρό και θεολογικά τεκμηριωμένο λόγο παρουσίασε το θέμα: «Η διαπαιδαγώγηση  των παιδιών, τέχνη τεχνών, επιστήμη επιστημών».

Την εκδήλωση λάμπρυναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους της εορτής των Τριών Ιεραρχών και παραδοσιακά τραγούδια.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την βράβευση των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος βράβευσε τους τρεις μαθητές που αρίστευσαν κατά την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ευχήθηκε οι ηθικές αξίες και οι παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών να αποτελούν οδοδείκτη στα σύγχρονα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα