Επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στο “Θεαγένειο” Αντικαρκινικό Νοσοκομείο

Σήμερα Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία, τιμά και εορτάζει την μνήμη της Οσίας Ξένης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας με την συμμετοχή πλειάδος ιερέων, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Οσίας Ξένης, της περιοχής Χαριλάου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ).

Στην συνέχεια, ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας, συνοδευόμενος από τους ιερείς της παρακείμενης Ενορίας του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μετέβη στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της αξιότιμης διοικήτριας κ. Ευαγγελίας Κουρτέλη – Ξουρή, όπου και, τέλεσε -στο Αμφιθέατρο του θεραπευτηρίου- την ακολουθία του Αγιασμού για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό Προσωπικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ).

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκομένους τα δέοντα και αναφέρθηκε εκτενώς με λόγους θαυμασμού στον κόπο και τις θυσίες που καταβάλλουν, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού και τιμής που πρέπει να απολαμβάνουν οι διακονούντες στον ευαίσθητο αυτό χώρο, καθώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εκεί όπου ο ανθρώπινος πόνος και η ανυπέρβλητη -συχνά- ταλαιπωρία των ασθενών, των οποίων τη διακονία υπηρετούν, δημιουργούν συνθήκες ιδιαιτέρως αντίξοες, σωματικά και ψυχικά εξαντλητικές, παροτρύνοντάς τους όμως ταυτόχρονα, να μην λησμονούν ότι, έχουν ανάγκη και της Χάριτος του Θεού, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αγώνα τους.

Τέλος προσέφερε στην κ. Κουρτέλη – Ξουρή μια εικόνα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως ενθύμιο της πρώτης αυτής επισκέψεως στο «Θεαγένειο» και δήλωσε την έμπρακτη συμπαράστασή του, προσωπικά και ως Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε κάθε ανάγκη και καλή προσπάθεια του Ιδρύματος.

Διαβάστε ακόμα