Η εορτή του Βαπτιστού Ιωάννου στον Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι

Χαλάνδρι Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις “Εόρτια 2024” στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου Βριλησσίων, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, λείψανο του οποίου φυλάσσεται στον Ναό. Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ναού πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Γιαπιτζιόγλου και πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Πασσάλη.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι αυτός που έδειξε τον δρόμο, τον ίδιο τον Χριστό. Καλείται Πρόδρομος του Χριστού, γιατί ετοιμάζει την οδό του Κυρίου, τον δρόμο πάνω στον οποίο ο άνθρωπος συναντά τον Θεό του. Οι πρώτοι Απόστολοι της Εκκλησίας μας υπήρξαν μαθητές του Προδρόμου, που σημαίνει ότι ο Πρόδρομος τούς προετοίμαζε για να μυηθούν πρώτοι στα Μυστήρια της Βασιλείας του Θεού.”

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου για την σημερινή του παρουσία στον Ναό και κάλεσε τους παρόντες πιστούς να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας για τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου.

Διαβάστε ακόμα