Κυριακή Ζακχαίου ΙΕ Λουκά στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την Κυριακή ΙΕ Λουκά 28 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την ποιμαντική επίσκεψη του στην ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) επαρχίας Αλιβερίου όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας μετά των συλλειτουργών ιερέων τον Πανοσ Αρχιμ π.Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο της ώμορης ενορίας Λεπούρων και του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα απο το θεόπνευστο κήρυγμα του στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμπλήρωση των 40 ημερών απο την εις κύριον εκδημίας του αοιδίμου αδελφού και συλλειτουργού γενομένου Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναυπαύσεως της μακαρίας ψυχής αυτού  καθώς επίσης ευσεβούς ενορίτου και δωρητού της ενορίας.

Την Κυριακή ΙΕ Λουκά 28 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαρμάρι επαρχίας Καρύστου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμος Παρίσης με τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Νόβα εφημέριο του ιερού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ετέλεσε ιερό μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Θεόδωρος Πέπας

Διαβάστε ακόμα