Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αντωνίου και τοις Ονοματηρίοις του φερωνύμου του επιχωρίου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και προεξήρχε αυτής, με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου και συνευχομένων εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικότατα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Νήφων, ο οποίος ανεφέρθη στον βίο και την πολιτεία του Καθηγητού της Ερήμου Αγίου Αντωνίου και ευχήθηκε, εκ μέρους και του Ιερού Κλήρου και του Λαού, με εγκαρδίους λόγους υιικής αγάπης προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμώς τους παραστάντες Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και τους προσελθόντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα του Ναού, παρετέθη εόρτιος δοχή.
Στη σενέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου (Τσαούσογλου), του Ερμουπολίτου.

Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πλέει προς την Σέριφο για την πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου.

Διαβάστε ακόμα