Λήμνου Ιερόθεος: “Ας αγαπήσουμε το φως για να ζήσουμε”

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην ακριτική Λήμνο με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος. Συγκεκριμένα τελέσθηκε το πρωί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.Ιεροθέου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της εορτήςμε τη φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας, ως προτύπου της ουσιαστικής κοινωνίας και της ενότητας των ανθρώπων.Με αφορμή, επίσης, τον χαρακτηρισμό της εορτής ως « Φώτα »  υπογράμμισε την ανάγκη  να αγαπήσουμε το φως για να απομακρυνθεί το σκοτάδι, αφού η καθημερινότητα σκοτίζει τον κόσμο,συγχύζειτη ζωή μας και κάνει αβίωτο τον ανθρώπινο βίο.

Στο τέλος της λατρευτικής σύναξης τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή,με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Στρατού και του Δήμου,προς το κεντρικό λιμάνι της Μύρινας, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.Πολλοί νέοι έπεσαν στην θάλασσα, αψηφώντας τα παγωμένα νερά, για να τηρήσουν το παραδοσιακό έθιμο και να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό για τον αγιασμό της ζωής τους.

Το παρών στη Θεία Λειτουργία και στην λαμπρή τελετή έδωσαν ο Βουλευτής του Νομού κ.Χαράλαμπος Αθανασίου και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής του Στρατού Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κορρές, ο Έπαρχος κ. Απόστολος Κουτσογιάννης,  η Δήμαρχος του νησιού κ. Ελεονώρα Γεώργα, ο Πρόεδρος των Δικαστηρίων κ. Βασίλειος Καραβέτζας, οι Στρατιωτικοί Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Διαβάστε ακόμα