Μαρινάκης: “Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα”

Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα είπε ο Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής καλούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές όπου τα κόμματα συμμετέχουν με προγράμματα, μέσα στο πρόγραμμα μας ήταν η υλοποίηση μιας ατζέντας που αφορά τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως σημείωσε παράλληλα ο κ. Μαρινάκης υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και «ακούμε με σεβασμό τις απόψεις δεδομένης της διαχρονικής συμβολής της σε κρίσεις που προηγήθηκαν και του σπουδαίου ρόλου που έπαιξε για τη στήριξη των πολιτών»

«Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες. Αυτή τη στιγμή, όμως, ήδη μεγαλώνουν παιδιά έτσι. Από το 1946 ένας άνδρας ή μια γυναίκα μπορούν να υιοθετήσουν και τώρα μπορούν να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει ρυθμιστεί υπέρ του παιδιού. Πλέον θα ελέγχονται όπως όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία, ενώ σήμερα έχει ελεγχθεί μόνο ο ένας εκ των δύο» συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης

«Κανείς δεν έχει το δικαιώμα να πει στην Εκκλησία τη θέση θα εκφράσει. Υπάρχει εκτελεστική εξουσία στη χώρα που εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το υπερψηφίσουν και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας το σεβασμό του στην Εκκλησία ως θεσμό.

Το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου είναι λίγων εβδομάδων και θα έχει ψηφιστεί τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης με βάση και όσα είπε από το Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα