O Σταυροπηγίου Αλέξιος στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Θησείου

Θησείο | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τιμάται η μνήμη των Αγίων Αθανασίου & Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου.

Σήμερα το πρωί κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος.

Συμμετείχαν Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθήνών και πλειάδα προσκυνητών όπου είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τεμάχιο ιερού λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Αθανασίου Λαυρεώτου (Χαμακιώτη), το οποίο εκόμισε χθες κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος.

O Θεοφιλέστατος κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Αγίου Αθανασίου ο οποίος ήταν μορφωμένος, ολοκληρωμένος, ταπεινός και ακέραιος ως προσωπικότητα ενώ αποτέλεσε στύλος και καθοδηγητής της Εκκλησίας κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αλέξιο, καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο για την αγάπη και μέριμνα που δείχνει στην ενορία.

Διαβάστε ακόμα