Πανήγυρις Ενορίας Τριών Ιεραρχών Hasselt

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Τριών Ιεραρχών στο Hasselt με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εξ Ελλάδος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο Αντώνιο Ταρλίζο για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί σε αυτή την Ενορία όπου ενορίτες είναι πιστοί εκ διαφόρων πολιτισμικών και εθνικών καταβολών με την Θεία Λειτουργία και τις ακολουθίες να τελούνται στην φλαμανδική, ενώνοντας έτσι όλους τους πιστούς της περιοχής, καθώς και τους κληρικούς που ήρθαν να συμμετάσχουν στην χαρά της πανηγύρεως της Ενορίας.

Η Ενορία των Τριών Ιεραρχών στο Hasselt ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ποιμαντικές ανάγκες των πιστών στην περιοχή της πρωτεύουσας της Νομαρχίας του Λιμβούργου. Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον τότε Επίσκοπο Σινώπης και νυν Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα. Ήδη όμως από την δεκαετία του ’90 είχε ξεκινήσει προσπάθεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στην φλαμανδική στις υπάρχουσες τότε ενορίες της περιοχής. Όταν πλέον κατέστη έντονη η ανάγκη και πολλά τα αιτήματα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην φλαμανδική, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων έθεσε το ζήτημα στον τότε ΡΚαθολικό Επίσκοπο του Hasselt ζητώντας την παραχώρηση κάποιου ναού με θετική εξέλιξη στο αίτημα. Από τότε η Ενορία έχει αλλάξει περισσότερες φορές ναό ώστε να βρεθεί τελικά ο καταλληλότερος χώρος που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις λειτουργικές ανάγκες της. Το 2016 ήλθε η επίσημη αναγνώριση της Ενορίας από το Βελγικό Κράτος και διορίστηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Ταρλίζος. Έτσι πλέον στην Ενορία τελούνται όλες οι Ακολουθίες στην φλαμανδική.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα