Πλήθος πιστών στο Θησείο για τον Άγιο Αθανάσιο τον Μεγάλο

Θησείο | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ξεκίνησαν σήμερα οι εορτασμοί στο Θησείο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος που νωρίτερα εκόμισε ιερό λείψανο του νεοφανούς Οσίου Αθανασίου Λαυρεώτου (Χαμακιώτη), από την επαρχία του.

Ο κ. Κύριλλος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα δύο πρόσωπα που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Τον Άγιο Αθανάσιο τον Μεγάλο και τον Άγιο Κύριλλο που και οι δύο κυριάρχησαν σε δύο ξεχωριστές Οικουμενικές Συνόδους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου επ΄ ονόματι του οποίου τιμάται ο περικαλλής ναός του Θησείου, καλώντας τους εκατοντάδες πιστούς να υπακούν, να διαβάζουν και να μιμούνται τους Ιερούς Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι εδογμάτισαν για την πίστη μας και που μας καθοδηγούν στην πνευματική μας ζωή.

“Είναι οι καθοδηγητές μας στην ζωή όπως ο Μωυσής που έβγαλε τον λαό της Αιγύπτου από την έρημο και την δουλεία”.

Τόνισε δε την ιδιαίτερη χαρά του να κομίσει τεμάχιο λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Αθανασίου του Χαμακίωτη, εφημέριος στην Παναγία Νεραντζιώτισσα στο Μαρούσι, υπήρε αγιασμένη μορφή και αυτό το διαβεβαιώνουν και άνθρωποι που τον γνώρισαν στο Μαρούσι, όσο και οι μοναχές στο μοναστήρι της Φανερωμένης στη Ροδόπολη που τον διακόνησαν.

“Σήμερα ζητούμε να δούμε θαύματα και να δούμε Αγίους. Ο Όσιος Αθανάσιος υπήρξε η ζωντανή εφαρμογή του Ευαγγελίου με την καλοσύνη, την ελεημοσύνη και την απλότητά του”.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την τιμητική του παρουσία στην πανήγυρη της ενορίας αλλά και για την ευλογία να κομίσει από την Μητρόπολη Κηφισίας τμήμα λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος, καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο για την άδεια έλευσης του ιερού λειψάνου.

Το παρόν στον Εσπερινό έδωσε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε ακόμα