Στο Άγιον Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 στο Άγιο Όρος ο Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Άθω.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ηγείται προσκυνητών από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε τετραήμερη επίσκεψη.

Χθες Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε αγρυπνία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος.

Η περίπλοκη εικονογραφία και η ομορφιά του μοναστηριού άστραφταν κάτω από τον απαλό φωτισμό των κεριών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την Θεία Λειτουργία, ενσαρκώνοντας πραγματικά μια ιερή ατμόσφαιρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος οδήγησε την πομπή των πιστών στα νερά του Αγίου Όρους. Καθώς ο ήλιος ανέτειλε στο Άγιο Όρος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό μέσα σε έναν γαλάζιο ουρανό, προσφέροντας την ευλογία στους μοναχούς και τους προσκυνητές από την Αμερική και αλλού. Ο Σεβασμιώτατος προχώρησε στον καθαγιασμό των υδάτων και στη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

Μετά τη λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι προσκυνητές προχώρησαν στην επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας.

Photos: GOARCH/Dimitrios Panagos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ

Διαβάστε ακόμα