Βάπτιση 24 Παιδιών στην Ι. Μ. Νιγηρίας

Με λαμπρότητα, πανηγύρισαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Μητροπόλεως Νιγηρίας την Εορτή της Βάπτισης του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.  

Την Παραμονή των Θεοφανείων, υπό τις οδηγίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου, Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Νιγηρίας και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τελέσθηκε ο Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Neni της Πολιτείας Anambra, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βενιαμίν Εζίεμε.Το πρωί, βαπτίστηκαν 24 Παιδιών στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Nanka της Πολιτείας Anambra.

Την ανήμερα της Εορτής των Φώτων, μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο π. Βενιαμίν τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, Neni. Ακόμα, στον ίδιο Ιερό Ναό στην Neni, την Κυριακή της Σύναξης του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο π. Βενιαμίν έκανε σύντομη ομιλία μέσα στην Ευχαριστιακή Σύναξη επί του θέματος “Η Φανέρωση της Αγίας Τριάδος  στη Βάπτιση του Θεανθρώπου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.”

Διαβάστε ακόμα