Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι. Ν. Υπαπαντής Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Περιστερίου, η Θεία Λειτουργία.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπος Πανοσιολ. Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ισίδωρο Στεφανάτο και τους Ιεροδιακόνους της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Περιστερίου, απευθυνόμενος στον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς, αναφέρθηκε στην περικοπή του Ευαγγελίου για τον αμαρτωλό αρχιτελώνη Ζακχαίο που θέλησε να δει τον Χριστό. «Ερχόμαστε για να συναντήσουμε τον Χριστό», τόνισε και συνέχισε, «Πάρα την κατάσταση μας των αδυναμιών, την αμαρτωλότητά μας, ο Χριστός δε ζυγίζει τα αμαρτήματά μας αλλά ο Θεός κάτι άλλο ζητάει και θέλει από εμάς• αυτό που είχε ο παναμαρτωλός Ζακχαίος. Είμαστε εδώ στον Εκκλησία γιατί ζητάμε κι εμείς να συναντήσουμε τον Χριστό, όπως ζήτησε ο Ζακχαίος. Ο Χριστός δεν πήγε μόνο στο σπίτι του Ζακχαίου αλλά έρχεται και στο δικό μας σπίτι για να μας συναντήσει». Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να προετοιμάζονται και να συμμετέχουν στην Θεία Κοινωνία ώστε να «προσλάβουν τον Χριστό στο σπίτι τους, στην καρδιά και στο σώμα τους».

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθησαν και συνεχάρη τον προϊστάμενο και τους εφημερίους του Ναού για την πρόοδο των έργων στον Ναό.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ισίδωρος Στεφανάτος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη που παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία της ενορίας του και την αγάπη που χαρίζει απλόχερα σε Ιερό Κλήρο και πιστούς.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία της ενορίας.

Διαβάστε ακόμα