Υποδοχή λειψάνων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Θησείο

Θησείο | Σπύρος Παπαγεωργίου

O Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Θησείου, υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα τα Ιερά Λείψανα των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εκ Λέσβου μαρτυρησάντων από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.

Στην υποδοχή προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντιου κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ναού και προσκυνητές Ιερείς.

Τα ιερά σεβασματτα εκομισε ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού Μυτιλήνης, Πανοσ. Αρχιμ. Πρόχορος Ζυμπρακουδάκης. Το παρόν έδωσαν εκατοντάδες πιστοί.

Εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ταλαντιου και εν συνεχεία Ιερό Ευχέλαιο, ενώ οι πιστοί προσκυνούσαν τα Ιερά σεβάσματα με συνεχόμενη ροή.

O κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στην προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και στην “συνάντηση” που συντελείται απόψε με όλους τους Αγίους που συγκεντρώθηκαν αυτές τις ημέρες στον Θησείο.

“Είναι η συνάντηση του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον οποίο είναι αφιερωμένος αυτός εδώ ο περικαλλής Ναός, με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσοστομο που αύριο εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του. Αυτοί οι δύο Άγιοι υπέστησαν το μαρτύριο του διωγμού και την εξορίας. Οι νεομάρτυρες Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος & Ειρήνη υπέστησαν το μαρτύριο της σαρκός και θυσίασαν την ζωή τους. Ενώ ο νεοφανής Άγιος Αθανασιος ο Χαμακιώτης του οποίου λείψανο φυλάσσεται στο Ναό, υπέστη το μαρτύριο της ιερωσύνης. Εύχομαι όλοι αυτοι οι Άγιοι που “συναντήθηκαν” εδώ στον Άγιο Αθανάσιο Θησείου και μέσω των ιερών τους λειψάνων μαρτυρούν με θαυμαστό τρόπο την ζωντανή παρουσία του Θεού, να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στην Βασιλεία του Θεού”.

Eκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ευλόγιος Αντωνέλλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο για την ευλογία μεταφοράς των Ιερών λειψάνων, τον Καθηγουμενο της Ιεράς Μονής Υψηλού Μυτιλήνης, Αρχιμανδρίτη Πρόχορο Ζυμπρακουδάκη για την μεταφορά καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο για την αποψινή χοροστασία.

Ευχήθηκε η παρουσία των Αγίων να ευλογούν την ενορία.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό του Αγίου Αθανασίου έως τις 31 Ιανουαρίου και καθ΄ολη την διάρκεια της παραμονής θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Διαβάστε ακόμα